Om man så må sige – 350 Dronning Margrethe-citater, Jens Andersen


Lindhardt og Ringhof – 27/09-2012 – Kunst & Litteratur

første gang nogensinde samles en lang række af Dronning Margrethes skarpeste og sjoveste citater fra taler og interviews – om emner som Christiania, Fellini, gravhunde, indvandring, kvindesagen, laksko, narkotika, meditation, seksuel frihed, sport og teknologi

Dronning Margrethe er kendt for at have ordet i sin magt og for at kunne spidde enhver situation med en overraskende sproglig vending. Ikke bare i de hundredvis af nøje gennemarbejdede taler, hun har skrevet og holdt gennem 40 år, men også i mere uhøjtidelige interview- og samtalesituationer.

Da Jens Andersen arbejdede med biografien M -40 år på tronen om Dronningen, samlede han hundredvis af citater sammen og blev forbløffet over omfanget af det tekstlandskab, der i den grad afspejler afsenderens nysgerrige natur og forskellige grader af fantasi, intelligens og humor. Som humorist kan Dronningen være både spids og skarp, syrlig, slagfærdig og sarkastisk. Ironi omgås hun varsomt, men overalt i 40 års taler og interviews i aviser og tv mærker man hvordan smilet og latteren ligger på spring. Disse guldkorn er nu samlet under emner, som indledes med abdikation og slutter med ånd!

Jens Andersen (f. 1955), litteraturredaktør på Berlingske Tidende. Ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet. Har tidligere skrevet bøgerne: Thit – den sidste valkyrie (1990), Dansende stjerne – en bog om Tom Kristensen (1993), Til døden os skiller – et portræt af Tove Ditlevsen (1997), Andersen – en biografi (2003), Frankie Boy – en biografi om Frank Arnesen (2008), Ole Lund Kirkegaard – en livshistorie (2010) og M – 40 år på tronen (2011). Udmærkelser og priser: Georg Brandes Prisen, Weekendavisens Litteraturpris, Søren Gyldendal Prisen, H.C. Andersen Legatet.

INTERVIEW: Kontakt pressekoordinator Dennis Andersen for yderligere oplysninger på
telefon: 36 15 67 45 eller mobil: 21 73 49 20.

Fakta om bogen
Titel: Om man så må sige – 350 Dronning Margrethe-citater

Forfatter: Jens Andersen

Omfang: 144 sider

Pris: 199,95 kr.

Related Posts :