Nye kontanthjælpsregler vil presse ugifte samlevende Dec22

Nye kontanthjælpsregler vil presse ugifte samlevende


Reglerne for at modtage kontanthjælp ændrer sig væsentligt efter nytår. Her bliver ugifte og gifte samlevende nemlig ligestillet. I forvejen skal et gift ægtepar forsøge hinanden, også selvom blot en er i arbejde – og sådan bliver det også for kontantshjælpsmodtagere der lever på polsk (ugift) nu.

Det betyder i praksis, at et par, der er gift, men ikke bor sammen, hvor en person er i arbejde og en person lige nu er i kontanthjælp, mister ydelsen fra staten.

Det er ikke første gang regeringen strammer nettet for de arbejdsløse. Det er ikke meget over et år siden, dagpengeperioden blev halveret fra 4 år til 2 år, hvor mange røg fra den høje dagpengesats til den noget lavere kontanthjælp. Dog blev der i samme omgang indført 6 ugers selvvalgte kurser til ledige med henblik på at give dem jobgivende kompetencer. Hvorvidt disse kurser har været en succes er for tidligt at vurdere.

keyboard

Flere anklager regeringen for at være i gang med en hetz mod de arbejdsløse først med dagpenge og nu med kontanthjælpen, mens andre roser regeringen for at tage et ansvarligt skridt for at begrænse de løbende udgifter til kontanthjælspmodtagere.

review scribus another open source alternate to adobe’s offerings, scribus is a full-featured page layout application that includes most besttrackingapps.com/sms-tracker/ of the features even professional layout designers would need

Related Posts :