http://feminet.dk/wp-content/uploads/2013/02/Hjælp-vi-skal-føde.jpg Feb19

Hjælp, vi skal føde


DR Dokumentar er klar med en række nye programmer om livet på Hvidovre Hospitals fødeafdeling. Serien kommer både omkring en hjemmefødsel, et kursus i “smertefri fødsel” og nogle svære valg, der skal træffes i forbindelse med familieforøgelse.

Veletablerede par, singlekvinder, rige og fattige – alle skal de omkring Hvidovre Hospital og Danmarks største fødegang. Serien ’Hjælp, vi skal føde’ skildrer de vidunderlige, underfundige, forvirrende og angstfyldte timer før, under og efter en fødsel. For jordemødrene og børnelægerne på Hvidovre Hospital er det hverdag. For de fødende og deres familier er det en oplevelse, de aldrig glemmer.

Hver fødsel sin udfordring
10 babyer kommer til verden i løbet af de syv nye programmer i serien, og børnene bliver født ind i vidt forskellige familier med hver deres bekymringer og udfordringer:

Niels og Maria er store tilhængere af hjemmefødsler og gør klar til at føde deres fjerde barn hjemme på stuegulvet – omgivet af børn og bedstemødre.
Det unge par JeriLee og Dennis gør klar til deres første baby. En stor forandring i et liv, der ellers mest har handlet om tatoveringer, studentereksamen og skateboards. Med til fødslen er JeriLee’s mor, tatovøren Bente. Selvom familien er vant til nåle, blæk og smertehåndtering, bliver fødslen lidt af en udfordring.
Den 40-årige single Laila venter sit første barn. En drøm går i opfyldelse, men hvem er faderen? Babyen er resultatet af et one-night stand, og Laila bidrager på den måde til statistikken over kvinder, der vælger at få et barn alene.

Bekymringer for fremtiden
Mette og Micky venter et ønskebarn, men midt i glæden over graviditeten slås de med bekymringer for fremtiden. Micky går til strålebehandlinger for testikelkræft.
På Hvidovre Hospital bliver der også født babyer, som har en medfødt misdannelse. Nadia og Jan venter et barn med læbe-gummespalte, og det kræver en del mental forberedelse at indstille sig på at modtage et barn med en misdannelse. Programserien følger Nadia og Jan frem til den første store ansigtsoperation, deres søn skal igennem.

Kan det lade sig gøre at føde uden smerte? Det vil Vesterbro-parret Frank og Laura gerne tjekke ud, så de har meldt sig til et kursus i smertefri fødsel. Men den rolige fødsel, de ønsker sig, får en noget anden start, da de ringer til Hvidovre Hospital og får at vide, at fødegangen er fyldt op.

Der er mange forskellige måde at nærme sig projekt fødsel på. Nogle går til fødselsforberedelse i ugevis og kan alle vejrtrækningsøvelserne til punkt og prikke. Men ikke Anja. Hun møder op på Hvidovre hospital fuldstændig uforberedt. Den 23-årige singlepige fra Amager er fast besluttet på, at den datter, hun venter, skal have en bedre opvækst, end den hun selv har haft. Hun har allieret sig med en række veninder, der skal hjælpe hende på den store dag. Fødslen bliver en både festlig og højlydt affære.

It will act not as a good point for student immigration essay helper but it will support high quality education providers and protect international students

Related Posts :